PAmicrowaves
Maart 19, 2024, 07:16:31 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: SMF - Just Installed!
 
   Startpagina   Help Zoek Kalender Inloggen Registreren  
Pagina's: [1]   Omlaag
  Print  
Auteur Topic: GPIB to USB converters, graag info, advies en reacties !  (gelezen 13330 keer)
Eene de Weerd PA3CEG
Administrator
Full Member
*****
Berichten: 197



« Gepost op: Januari 20, 2009, 06:14:31 »

Hallo Meet goeroes, geïnteresseerden en mee denkers,

Met een klein groepje {pa7jb, pe1fot en pa3ceg (en wie nog meer?)} willen we wel gezamenlijk wat ondernemen om signalen zichtbaar te maken (en mogelijk besturen) van de GPIB poort naar een USB poort van je PC. Misschien zijn er wel meer geïnteresseerden.

Zo zijn een aantal mogelijkheden voorhanden. Nu willen we het ook eigenlijk ook voor een amateur prijs kopen natuurlijk en zo gemakkelijk mogelijk het instaleren en kunnen bedienen. Nu heeft John KE5FX veel informatie op zijn site, zoals ook An Open-Source GPIB Toolkit for Win32. http://www.thegleam.com/ke5fx/ Met zijn software zou deze kit aan gestuurd kunnen worden.

Een relatief eenvoudige en goedkope uitvoering is zoals de Pic-Plot2 http://www.webalice.it/hotwater/USBpicplot.htm#Setup
Op deze site staat die van Prologix http://store.prologix.biz/gpco.html het geen helemaal geen onredelijke oplossing biedt en mogelijk in aanmerking komt.
Ook is er de zeer prijzige van National Instruments http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/en/nid/201586

Nu zijn er vast amateurs, die ervaring hebben met diverse uitvoeringen. We zien graag elke tip, hint, ervaring en vorm van advies tegemoet. Ook software (eventueel met key). Wellicht zijn ook nog ander wegen. Het gaat hoofd zakelijk om HP, Tektronix, Wiltron en Eip spullen.

We kijken uit naar veel reacties, dus aarzel niet (mag ook OFF-line pa3ceg@hetnet.nl)!
Alvast dank, Eene.
Gelogd
Martin PA8M
Newbie
*
Berichten: 16


« Antwoord #1 Gepost op: Januari 20, 2009, 07:20:16 »

Hallo Eene,

Ik heb onlangs ook weer eens rond gekeken naar een interface en kwam het volgende tegen:

http://lpvo.fe.uni-lj.si/gpib/v1.html

Groet,

Martin
PA8M
Gelogd
Eene de Weerd PA3CEG
Administrator
Full Member
*****
Berichten: 197



« Antwoord #2 Gepost op: Januari 22, 2009, 12:11:43 »

Reactie van Harry pe1oxp;

Ik las het bericht op het Pamicrowaves forum. Kon helaas nog niet reageren daar, wel geregistreerd ondertussen, maar nog geen bevestiging.

Ik gebruik hier zelf een USB-converter van Agilent en heb tevens een PCI-kaart van National Instruments in de PC. Beide op E-bay gekocht.
Die kaart was iets van 150 euri meen ik.
Heb toen gekozen voor een ‘merk-product’ omdat je bij die dingen tenminste weet dat de software ook compatible is met allerlei ‘professionele pakketten’.
Dat ik die kaart van NI gekocht heb was mede omdat ik de software van KE5FX wou gebruiken en die ondersteunt de Agilent interfaces niet (of niet goed).
Alles wordt momenteel gebruikt om de spectrum analyzer, signaalgenerator, powermeter, frequentiemeter, functiegenerator, multimeter en diverse voedingen mee aan te sturen.

Software schrijf ik deels zelf, vind het wel leuk om zo wat te klooien in Visual Basic. Maar de spullen van John KE5FX werken ook goed.
Voor de spectrum analyzer heb ik ook een programma van Agilent maar geen key, die werkt dus maar 30 dagen of zo aarggggg.

Btw. In de laatste CQDL stond de volgende advertentie: http://www.emsystech.de/
Die bieden een GPIB-USB interface aan voor 129 euri.

73, Harry – PE1OXP
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!