PAmicrowaves
Augustus 09, 2022, 04:36:46 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: SMF - Just Installed!
 
  Startpagina Help Zoek Kalender Inloggen Registreren  
  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Algemeen / Algemeen / Re:SK, Peter Verhoog PE0PJV Gepost op: Juni 27, 2018, 02:52:23
Dank je John voor het melden.
Dat is flink schrikken, had ik ook helemaal niet verwacht.

Gecondoleerd Loes en verdere familie en kennissen. Weer een enthousiast VUSHF amateur die we niet meer tegen zullen komen.

Hans EHG
2  Algemeen / Algemeen / Re:Broek afgezakt Gepost op: Juni 03, 2018, 04:56:36
Hallo,

Voor diegene die het nog niet gezien of gehoord hebben, ik ben geweigerd als nieuw lid van de Veron.

Lees hier de mail van het Veron Hoofdbestuur en mijn reactie erop, je kan hier ook andere relevante zaken lezen.
Als je alles wil lezen heb je wel even tijd nodig: http://pa0ehg.com/geweigerd.htm

Dat ik geen lid mag worden van de "zendamateurvereniging Veron"
zegt meer over Veron als vereniging, dan over mij als zendamateur !!

73's,  Hans PA0EHG
 
3  Algemeen / Algemeen / Re:Broek afgezakt Gepost op: Mei 05, 2018, 05:02:28
Voor diegene die al eerder gekeken hebben is het wellicht de moeite waard om nog een keer op mijn website te kijken.
Nu is toegevoegd een chronologische opsomming van de gebeurtenissen en een samenvattende conclusie:
http://pa0ehg.com/ik_blijf_zitten.htm
4  Algemeen / Algemeen / Broek afgezakt Gepost op: April 22, 2018, 05:15:49
Naar aanleiding van Whatsapp berichten op een service voor tropo allerts denk ik dat het beter is om hier de discussie op te pakken.

Gisteren is de VR geweest waar ik graag bij had willen zijn. Ik had me afgelopen maanden verkiesbaar willen stellen als kandidaat voor algemeen voorzitter van de VERON. Daar heb ik uitgebreid met Remy PA3AGF over gemaild maar toen hij doorkreeg dat ik zelf zijn rol ambieerde was de deur dicht.
Korte tijd daarna heb ik met Guido PA0GMM gemaild met vragen over de statuten en wat er zou gebeuren als ik me verkiesbaar zou stellen en Remy niet aftredend zou zijn.
Daarop weigerde hij antwoord te geven en kwam met de stelling dat ik het maar uit mijn hoofd moest laten.

Ik kwam vrij snel daarna tot de conclusie dat als ik naast de algemeen secretaris PA0ERC en Guido PA0GMM zou moeten functioneren, dat er dan niks van terecht kon komen. Dat zou een grote ruzie worden en dus niet zinvol. Dus was mijn kandidatuur niet zo opportuun en daarnaast had ik een aantal afdelingen van de VERON gemaild om te weten hoe alles in de afdelingen beleefd wordt. Daar werd ik nou ook niet echt enthousiast van. Dus besloot ik om me niet kandidaat te stellen in de huidige situatie. De enige weg zou zijn als het DB nagenoeg in zijn geheel zou opstappen.

Wel had ik me ondertussen als lid aangemeld omdat ik in 2016 eruit gestapt was, (je moet lid zijn wil je in het HB kunnen komen of naar de VR willen gaan ) en wilde ik ook naar de VR om daar in ieder geval te luisteren wat er gebeurde, en wellicht ook te spreken.
Op 12 april kreeg ik een mail van de algemeen secretaris waarin ik de mededeling kreeg dat er een bezwaar was ingediend en dat ik voorlopig geen lid kan zijn. Dat betekende dat ik ook niet naar de VR kon.
De mededeling ging niet gepaard met de inhoud van het bezwaar en ook niet wie het ingediend had. Ik heb het HB erop gewezen dat het een grondrecht is om te weten wat de klacht is en dat je grondwettelijk recht hebt op verweer, en gedreigd met juridische stappen als ik geen mogelijkheid tot verweer zou krijgen. Daarop heb ik geen antwoord gehad.

Op woensdag 18 april heb ik telefonisch contact opgenomen met de voorzitter van VERON Drenthe met de vraag of hij wist wie het bezwaar had ingediend. Dat wist hij namelijk hijzelf. Hij kent me helemaal niet persoonlijk, sterker ik ken denk ik nog helemaal niemand van de afdeling, en toch wordt er een bezwaar ingediend. Reden van het bezwaar van de goed oude man was hoor en wederhoor met het HB. Als je kijkt op mijn website http://pa0ehg.com/ik_blijf_zitten.htm dan snap je het misschien nog iets beter.

Omdat de coupe ontmaskerd was heeft de algemeen secretaris daarna de volgende ochtend de bezwaarbrief aan alle afdelingen gestuurd, echter ik heb zelf nooit formeel een kopie ervan mogen ontvangen (wel heb ik van diverse afdelingen een kopie gehad).

Het rondsturen van de bezwaarbrief is natuurlijk ook niet acceptabel, strafbaar feit in de wet op privacy en ook laster en smaad zijn van toepassing.

Nou hoe daarna is afgelopen wil ik misschien later nog even toelichten, de VR is geweest en alles blijft zoals het was.

Hoe de afdelingen dit kunnen verantwoorden naar hun leden snap ik niet maar het zal wel.

Er hebben nog diverse andere dingen gespeeld, bv over de mailforwarding service naar de @veron.nl adressen waar ik een vermoeden uitsprak dat er mogelijk ongewenste mails werden tegengehouden. Daarop kwam een reactie dat ik smaad pleegde en dat de bewuste OM mij ervan wilde overtuigen dat alle mails doorgestuurd werden maar dat er wel SPAM tegengehouden kon worden.
Nog zo'n broek afzakker.

Ik ben sinds 12 april bijna continu aan het mailen, heel veel amateurs individueel benaderd die ook massaal gereageerd hebben. De mailing naar de afdelingen was heel wat moeizamer, ik denk dat ik 1/3 tot 1/2 van de afdelingen bereikt heb. Daarvan hebben slechts enkele naar mij gereageerd.

Al met al denk ik er heel erg hard over om aangifte te gaan doen tegen diverse lieden in het HB en ook de afdeling Drenthe.

Tot zover even mij betoog ter discussie.

73  Hans EHG   
5  Microwaves / 10 Ghz / Re:zilverlijm of soldeer Gepost op: September 02, 2017, 07:41:59
Hallo Rien en andere meelezers,

Printjes inlijmen met zilverlijm is niet nodig, ook het printje vastsolderen is niet nodig.

Het is wel absoluut belangrijk dat je zorgt dat het geheel mechanisch stabiel is, het printje mag absoluut niet wiebelen als je hem met een paar M2 schroefjes hebt gemonteerd. Ik heb zelf heel goed ervaring, werkt zonder problemen tot 76 GHz met het vastzetten van het printje met een paar M2 boutjes maar ook het printje vastlijmen met 2 seconden lijm. Nou denk je misschien dat geleidt toch niet, maar dat is ook helemaal niet nodig. De capaciteit die je krijgt tussen het groundvlak van het printje en het bakje is ruim voldoende om geen ellende te krijgen. Daarnaast hoef je de 2 secondenlijm maar heel dun aan te brengen. Alleen oppassen dat de lijm niet aan een eventueel stralertje voor in golfpijp komt want dat is niet zo fijn.
Voordeel van de 2 seconden lijm is dan dat het printje absoluut vast zit en dus niet kan wiebelen als je bijvoorbeeld aan het tunen bent. Als het zou bewegen dan gaat je hele tuning eraan en dat is wat je nou net niet zou willen.
De meeste printjes naar DB6NT hebben ook nog doorverbindingen van massa naar de source van de fets en daarom is het printje zowiezo niet vlak aan de onderkant, en daardoor dus bij voorbaat mechanisch instabiel.

Succes met de bouw.

6  Te Koop / Te Koop gevraagd / Te koop gevraagd / Re:Gezocht: coax relay RDL-SR012 Gepost op: Maart 02, 2016, 10:36:45
Michael,

Je zal toch iets specifieker moeten zijn als je een ander type ook goed vindt.

Op  welke band moet die 300 Watt er doorheen is dat op 30 MHz of 10 GHz ? en wat voor connectoren wil je dat erop zitten, neem aan N female ?
7  Microwaves / 13 cm / Re:nieuwe bedreiging voor de 13 cm band Gepost op: November 03, 2015, 06:32:39
Ik neem aan dat de zendbeperkingen alleen (kunnen) gelden voor de onbemande stations?

Verkeerd aangenomen, we kennen al een ruime periode waarbij alle amateurs geïnformeerd worden over zendbeperkingen ivm primair gebruik. Ook de individuele amateurs moeten daaraan gehoor geven en mogen dan niet uitzenden, op risico van een sanctie als ze toch storing veroorzaken. Kijk maar eens op : http://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/radiozendamateurs/hinder-en-storing/primair-gebruik-secundaire-amateurbanden/meldingen

Met de introductie van de nieuwe primaire gebruikers zal dit waarschijnlijk veel erger worden en daarom wordt er een LSA opgezet, hier wat verdere info:

Het ministerie van Economische Zaken is recent een project gestart om gedeeld gebruik in deze band 2300- 2400 MHz te ondersteunen door middel van het zogenaamd Licenced Shared Access principe5 (LSA). Dit project beoogt een digitaal spectrumboekingssysteem te ontwikkelen, in eerste instantie voor draadloze camera’s (ENG/OB) en Defensie. Vervolgens zal worden bekeken of dit systeem kan worden uitgebreid naar het overige gebruik in de band waar ook de drones en de radiozendamateurs toe behoren. Er zijn hiertoe reeds gesprekken met radioamateurverenigingen gestart, zodat radioamateurs op termijn gemakkelijker voor hen beschikbare gebruiksvensters kunnen opzoeken (qua regio, tijdslots en banddelen)

Dus dit zit eraan te komen, wat het voor daadwerkelijke effecten voor de amateurs zal hebben is nog onduidelijk.
8  Microwaves / 23 cm / Re:Spanisch BEACON 23cm EA2TZ/B back on air Gepost op: November 02, 2015, 07:57:57
Tijdens de korte condities van 23 oktober was het baken zeer sterk hoorbaar.
S'avonds ook met EA2TZ en EA2AWD kunnen werken.
Leuke indicatie van anaprop in deze richting.
9  Microwaves / 13 cm / Re:nieuwe bedreiging voor de 13 cm band Gepost op: November 02, 2015, 07:54:51
Nou de internet consultatie heeft dus niets opgeleverd.  Droevig

De wijze heren hebben gewogen en besloten en de drones komen als nieuwe gebruiker met een primaire status op de 13 cm band.  Boos Boos

Het aantal zendbeperkingen zal de komende jaren fors stijgen en het gebruik van deze band erg lastig en wellicht helemaal onmogelijk maken.


10  Algemeen / Algemeen / Re:PA0EZ SK Gepost op: September 28, 2015, 07:01:04
Arie was voor velen een speciale amateur. Het ging al een tijdje slecht met Arie maar toch komt het nieuws binnen.
Ook namens mij veel sterkte voor de familie.

Hans PA0EHG
11  Microwaves / 23 cm / Re:Vreemd signaal op 1289.0 & 1289.15MHz Gepost op: September 23, 2015, 10:47:23
Hi Sjef,

Is het signaal bij jullie nog steeds aanwezig. Ik kan het bij mij niet meer horen, heb nog een aantal keren geprobeerd maar helemaal niks meer.
73  Hans PA0EHG
12  Microwaves / 23 cm / Re:Vreemd signaal op 1289.0 & 1289.15MHz Gepost op: September 02, 2015, 11:50:02
Ja, Eindhoven als richting klopt voor mij ook goed.
13  Microwaves / 23 cm / Re:Vreemd signaal op 1289.0 & 1289.15MHz Gepost op: September 02, 2015, 11:48:42
Het signaal drift in freq nu meet ik 1289.4 en 1289.55 MHz
14  Microwaves / 23 cm / Re:Vreemd signaal op 1289.0 & 1289.15MHz Gepost op: September 02, 2015, 11:03:35
Hi Sjef,

Ik weet niet wat voor signaal het is maar ik kan het ook ontvangen in Hazerswoude vlak bij Gouda of Alphen ad Rijn. Antenne richting voor het sterkste signaal is 137 graden.
Het signaal is bij mij ook behoorlijk sterk ruim S9.
Ik heb geen ATV ontvanger maar heb met mijn smalband systeem geluisterd. Het signaal moet ik ontvangen in de mode Wide FM om een beetje netjes te ontvangen.
Ik meet het signaal op 1289.25 MHz en 1289.4 MHz.

Kan jij ook een antenne richting doorgeven, ik gebruik een 2.5 mtr parabool die behoorlijk scherp is dus antenne richting klopt bij mij goed.

15  Microwaves / 13 cm / Re:nieuwe bedreiging voor de 13 cm band Gepost op: Augustus 16, 2015, 02:15:31
Tot nu toe zijn er 8 reacties binnengekomen op de internetconsultatie, dat mag nog wel meer !!!

De reacties zijn nu ook te lezen op de internetconsultatie website en zijn allemaal van individuele zendamateurs.
Nog niks van onze vereniging die op de eerste pagina van haar website zegt : De VERON behartigt nationaal en internationaal de belangen van duizenden radioamateurs in Nederland.

Waarom nog niet !!!

Dank aan de amateurs die al gereageerd hebben en aan alle anderen het kan nog steeds maar het is wel kort dag aan het worden, einddatum 21-8 dus nog een paar dagen.

De nu gegeven reacties zijn te lezen op de consultatie pagina en kunnen je ideeen geven om nog extra aan te vullen.
Dus ben je graag actief op 13 cm doe dan nu je best voor jezelf en je collega zendamateurs.
Opvallend wat mij betreft dat er (te) weinig reacties van ATV amateurs bij zijn.

73 Hans PA0EHG
Pagina's: [1] 2 3
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!